Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Eco-Matic salt system not working

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Aug 2015
    Aliso Viejo

    Eco-Matic salt system not working

    I have an Eco-Matic "ESC 36" salt system

    probably about 11 yrs old - i've replaced the cell and was working fine then the actual unit/control box on wall stopped working properly. I get some lights when turned on (area showing #'s) but #'s are not all there AND no read out lights (2 small lights)

    pool store / maintenance people have told me about history of Ecomatic etc... and then tell me no one could fix it that it would need to be replaced with entire new system??? Of course and a high cost.

    Mike Z
    In ground pool with attached spa - apprx 7,000 gallons

    equip: Eco-Matic salt system "ESC 36" -- Hayward gas heater -- Blue Haven by Hayward Filter -- Jandy Aqualinks RS inside / outside electronics

  2. Back To Top    #2
    Mod Squad Patrick_B's Avatar
    Join Date
    Jun 2011

    Re: Eco-Matic salt system not working

    Welcome to TFP Mike,

    I believe I remember reading this before, but if you can't find parts on the web, upgrade/replacement is likely the best thing for you. If this painful to do right now, you could always switch to another form of Chlorine like Bleach for the time being.
    TFP Moderator
    Essential Links:
    TF-100 Test Kit, ABC's Of Pool Chemistry, Test Kits, SLAM Your Pool
    28K Gal IG FreeForm, CLI Quartz, Flagstone, 36"SF, Pentair VS Pump, EasyTouch W/Remote, Rheem 400KBTU Htr

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts