Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Troubled pump

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Aug 2015
    Hagerstown, maryland

    Troubled pump

    Basically my problem is every time I vacuum everything goes right back into the pool. I have taken out the sand and taken the laterals to two different pools stores and they said they can't find any cracks. I put fresh sand in as they suggested and still have the same problem. We just purchased the pool August 2013.The one pool store replaced the spider gasket because water drained out the backwash hole when. It was placed on recirculated. It didn't change anything. Help!!

  2. Back To Top    #2
    Richard320's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    San Dimas, CA (LA County)

    Re: Troubled pump

    I wonder if the handle got reinstalled backwards or something when the multiport valve was overhauled. Then the ports wouldn't match what the handle said. You might be on recirculate when you think you're on filter. If it's a lateral inside, you'd see sand coming out the returns. Watch the pressure gauge on the filter when you're in different modes and see if they make sense. You can always post your test results here and let someone try to make sense of them.
    16K freeform gunite with spa; Pentair 4000 DE filter; Century Whisperflow 1 HP; Pentair Minimax heater.
    Troublefree does not mean Maintenancefree. It's like brushing your teeth: You can spend a couple minutes a day and pennies a week or go to the dentist once a year and spend several thousand dollars.
    A pool is like a pet - you have to feed it every day, even the days you don't want to play with it!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts