Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: T-Cell Cable/Sensor Open Chlorinator1

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Feb 2015
    Magnolia, TX

    T-Cell Cable/Sensor Open Chlorinator1

    My Omnilogic has an alarm as in the title: T-Cell Cable/Sensor Open Chlorinator1. Its labeled as "auto", meaning I cant delete it. The chlorine levels havent changed so the SWCG appears to be making chlorine. I've tried running the pump without the SWCG being on to see if that would clear it but no change. What does it mean? For that matter, where can I find a list of Omnilogic alarms and their definitions?

    Its a T-cell 15 with about two months under it.
    19k inground w/raised spa, Hayward Omnilogic, Tcell-15, Tristar 1.85hp VSP, 250MBtu heater, C4030 filter

  2. Back To Top    #2
    Mod Squad jblizzle's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Tucson, AZ

    Re: T-Cell Cable/Sensor Open Chlorinator1

    After a little searching, I was not able to find an explanation of error codes.
    From the name, I would think it is pointing to a problem with the cell connection (cut wire or something). I think I would first disconnect the SWG cell and reconnect it and see if that helps. If only 2 months old, seems like you should still have warranty coverage.

    You could try PMing Hayward Pool.
    Jason, TFP Moderator
    18k IG pebblesheen pool, Hayward ProLogic P4 w/ T-15 SWG, Pentair 1HP 2-speed Superflo, Hayward 6020 DE filter
    500 sqft Heliocol solar panels, ThePoolCleaner, TF-100 test kit w/ SpeedStir
    Pool School + Test Kit + PoolMath = A TROUBLE FREE POOL
    If you found TFP helpful and we saved you money ... Become a TFP Supporter!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts