Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Multiport valve broken. Safe to use?

  1. Back To Top    #1

    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Mississippi
    Posts
    1

    Multiport valve broken. Safe to use?

    Hi, first post. I just purchased the Intex Krystal Clear 3000 GPH Sand Filter Pump for my 18' Intex Ultra Frame. When I opened the box, there were a few small pieces of plastic on the bottom of the multiport valve that were broken. The broken pieces just make the holes in the bottom bigger. It doesn't seem like it would affect the seal between the valve and the tank, and the area that goes on the center pipe inside the tank is intact. I am in the process of filing a claim with Intex, but until I receive a replacement part, I'm wondering if it would hurt anything to run the filter with the broken one.

  2. Back To Top    #2
    Patrick_B's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Midland TX
    Posts
    15,001

    Re: Multiport valve broken. Safe to use?

    Welcome to TFP Ang!!

    Sorry no one has answered you! I'm sorry I can't quite picture what you mean. If it isn't too late to help you, any chance you can post a picture?
    TFP Moderator
    Essential Links:
    ABC's Of Pool Chemistry, Test Kits, SLAM Your Pool
    28K Gal IG FreeForm, CLI Quartz, Pentair 36"SF & VS Pump, Dolphin M5, Rheem

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •