Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 2 of 2

Thread: Air flow error light on Master Temp 400 heater

  1. Back To Top    #1
    eemueller's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    SE Michigan
    Posts
    35

    Air flow error light on Master Temp 400 heater

    I just went to start my heater, and it would not fire. I removed the cover and saw the LED blinking once, which they say indicates an air-flow problem. I ran the heater a few days ago, and everything was fine. Are there any simple troubleshooting procedures I can follow before calling in a service tech? Thanks.
    32K gal rectangular pebble sheen IG salt pool, 1200 gal pebble sheen IG salt spa
    Jandy AquaPure 1400 SWG, Jandy AquaPure 700 SWG
    Sta-Rite 2HP pump, Sta-Rite 1HP pump
    Triton II sand filters on both, Pentair MasterTemp 400K BTU nat gas heater
    CAT 1000 pH controllers w/ Stenner acid pumps on both, Levolor auto-fillers on both

  2. Back To Top    #2
    eemueller's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    SE Michigan
    Posts
    35

    Re: Air flow error light on Master Temp 400 heater

    Upon further inspection, I found that the blower is 1/2 full of water! When I turn on the heater, I can see the turbine slowly spinning, and water spill over the edge of the intake and pour down on the outside of the heat exchanger. How does water get inside the blower? This is only a 2 year old heater. I also got the following error codes when I turned the unit on: 128 and r13.
    32K gal rectangular pebble sheen IG salt pool, 1200 gal pebble sheen IG salt spa
    Jandy AquaPure 1400 SWG, Jandy AquaPure 700 SWG
    Sta-Rite 2HP pump, Sta-Rite 1HP pump
    Triton II sand filters on both, Pentair MasterTemp 400K BTU nat gas heater
    CAT 1000 pH controllers w/ Stenner acid pumps on both, Levolor auto-fillers on both

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •