Become a TFP Supporter Pool Math Forum Rules Pool School
Results 1 to 4 of 4

Thread: High salt

  1. Back To Top    #1

    High salt

    We have an intex saltwater generator. It turns on, then goes to sleep saying high salt. We are trying to drain it to get the levels right, but I just want to make sure I'm right that it is not working until we get the salt level right, correct?

  2. Back To Top    #2
    Charlie_R's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Mexico, MO

    Re: High salt

    You might want to get the salt level test kit from to be sure of your salt concentration.
    15'x48" 4500 gallon Intex pool, buried 1.5 ft. Pac-Fab Dynamo 3/4 hp pump. Hayward S180T sand filter, bought used. Taylor K-2006 test kit. Rocket mass heater based wood fired pool heater.

  3. Back To Top    #3
    Cchcbuse's Avatar
    Join Date
    Jul 2015
    Birmingham, AL

    Re: High salt

    I'm following this post because we're having the same issue. We drained ours about 8 inches last night and it's still saying high salt "sleep" so now I'm draining again then will add fresh water. I have an intex 16x48 and found out my husband added 35 lbs more than was needed. They say it only works if you partially drain it, and I'll see today when I drain more than the 8in that didn't work last night. I've also been reading some of these forums that are saying the sensors could be wrong on some.

  4. Back To Top    #4

    Join Date
    Apr 2015
    Quinlan, tx

    Re: High salt

    The sensor on my SWG was wrong

    Sent from my iPhone using Tapatalk
    26,000 IG, pebble tec, flagstone, pentair Triton II TR100 sand filter & VS+SVRS 3hp multi-speed pump, Intellichlor IC-40 SWG, Pentair Booster Cleaner, spillover spa, waterfall, Taylor K-2006 testkit
    [It is better to know how to learn, than to know. - Dr. Seuss[/I]

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts